Spåraravdelningen Brisen, åldrar 8-9 år.

Som spårarscout får man lära sig sjökunskap, knopar, tända fotogenlyktor, hantera stormkök, sjukvård, chiffer, allemansrätten etc.
Under seglingssäsongen är vi vid bryggan och lär oss segla, leker och provar på sjöscoutaktiviteter.

Brisen ställer om – inte in. Digitala möten är vad som gäller nu.

GlashusEtt (G1) är vår ordinarie lokal och ligger på Lugnets Allé 39 i Hammarby Sjöstad.
Våra möten är på torsdagar kl 18.00 till 19.30 om inget annat anges. Digitala möten fram till tidigast sportlovet!
Avdelningsledare för Brisen är Agnes Lindberg, Oskar Sander och Per Elfving.
Mail: brisen@hammarbysjoscout.se

Senaste nytt:

• Brisen ställer om – inte in. Vi kommer ha digitala möten så länge som restriktionerna gäller. Maila brisen@hammarbysjoscout.se om du inte fått inbjudan till möten.
  • Brisen har blivit med Whatsapp-grupp. Maila brisen@hammarbysjoscout.se för att få en inbjudan till gruppen.
  • Alla föräldrar som hjälper till på mötena samt är Skeppare ska ha genomfört web-kursen Trygga möten.
  • Om ni vill nå oss ledare så rekommenderar jag att ni använder Brisens mailadress: brisen@hammarbysjoscout.se
  • Vi måste vara mycket noggranna när vi ställer i ordning stolarna efter oss i G1. Se följande skiss: GlashusEtt-stolplacering

Föräldramedverkan

Under sjöperioden behövs seglingskunniga föräldrar som är beredda att ta ansvar för var sin segelbåt med scouter. Dessutom kan det bli aktuellt att köra följebåt (motorbåt). Vi behöver även vuxna som är simkunniga. Besättningen på varje segelbåt består av två vuxna + 2-4 scouter. Vi seglar 606-or.
Under landperioden behövs föräldrar som bemannar stationer eller går med patruller. Förutom detta så behövs föräldrar som kan planera och själva genomföra möten. Scoutverksamheten är beroende av vuxna volontärer.
Det spelar ingen roll om man varit scout själv. Kanske kan man något om sjukvård, friluftsliv, natur, lekar eller något annat som scouter sysslar med? Kanske kan man ordna studiebesök på något relevant ställe med marin anknytning? Eller så följer man bara med en patrull när dom löser sina uppgifter.
Det finns en kort ledarutbildning som även riktar sig till personer som aldrig själva varit scouter.
Kontakta avdelningsledarna om du vill veta mer.

Användbara länkar

Trygga möten – alla vuxna ska ha gått denna kurs.

Kurstillfällen för Leda scouting – datum för kursen Leda scouting.

Aktivitetsbanken – massor med tips och ideér på lekar, aktiviteter och hela mötesupplägg att utgå ifrån.

Ledaren – gör dig redo – hela scouternas ledarbok finns att läsa online.

Brisen föräldralänk – Program och här kan man skriva upp sig de tider man kan vara med.

Terminsprogram våren 2021

Vecka Datum  Var  Aktivitet  Notering
  2 14 jan Digitalt  BP & Scouternas historia
 3 21 jan Ute med familjen  Om möjligt – bygg saker i snön  Minst en person med sig ut
4 28 jan Digitalt  Patrullarbete  Minst 3 föräldraledare behövs
5 4 feb Digitalt  Sjöscouting – roller ombord & Sjövett  Minst 3 föräldraledare behövs
6 11 feb Digitalt  Patrullårsmöte  Minst 3 föräldraledare behövs
7 18 feb Digitalt  Chiffer  Minst 3 föräldraledare behövs
8  25 feb Digitalt  Matlagning
9  4 mars SPORTLOV  Inget möte
10  11 mars Ute  Beror på pandemi-läget
11 18 mars Ute  Beror på pandemi-läget
12 25 mars Ute  Beror på pandemi-läget
13 1 april Ute  Beror på pandemi-läget
14 8 april PÅSKLOV  Inget möte
15 15 april Ute  Beror på pandemi-läget
16 22 april Ute  Beror på pandemi-läget
17 29 april Ute  Beror på pandemi-läget
18 6 maj Ute  Beror på pandemi-läget
19 13 maj Kristi Himmelsfärd  Inget möte
20  20 maj Abborrberget Mer info kommer
Helg Början av maj  Sjösättning av båtar  Alle man på däck! Uppslutning behövs.

Landaktiviteter – oktober till december.

Medan båtarna sover under presenningar gör vi scoutaktiviteter på land. Resterande termin 2020 sker mötena digitalt.

Ansvarig ledare: Agnes, Oskar & Per

Ledare/assistenter: Under varje möte behöver vi 3-4 hjälpledare anmäl er på Brisen föräldralänk.

Segling – Augusti och September

Samling Torsdagar  kl 18:00 vid Abborrberget.

Vi seglar i kårens båtar fram till båtuppdragning, vanligtvis i början av oktober.

Ansvarig ledare: Agnes, Oskar & Per

Skeppare: 5 skeppare och 5 rediga vuxna behövs varje gång,
skriv gärna upp er på Brisen föräldralänk de gånger ni kan vara med.

Uppdragning av kårens båtar på Sätra Varv

En helg i början av oktober behöver kåren hjälp av alla med att segla båtarna till Sätra Varv där de har sin vintervila.