Avdelning Kuling

Kuling är en Upptäckaravdelning för 10-11-åringar inom Scouterna.

Vi gör många olika saker under en termin: tränar sjökunskap, knopar, lär oss om matlagning utomhus, första hjälpen, att använda kniv och mycket mera.

Ledare

Anna Sonesson avdelningsledare (tidigare ledare i Sunnan)

tel 0733662434

Fredrik Svanström avdelningsledare (tidigare ledare i Brisen)

tel 0705807985

Kalle Andersson är sjöansvarig ledare, tel 0732307002.

Aktiviteter

Vi kommer att ha en termin med fem seglarmöten och tio landmöten, övernattning lördag-söndag den 20-21 oktober (prel i scoutstuga i stockholmsområdet), övernattning med Lillejul i december. Mer information följer.

Föräldramöte

Föräldramöte utan scouter är torsdagen den 6 september i Glashuset, GI, på Lugnets Allé 39 kl 19-20.30 för att planera höstens landmöten. All scoutverksamhet är ideell så vi behöver hjälp från dig som är scoutförälder att bemanna olika stationer, fixa med båtar, laga mat på övernattningar, vara skeppare, köra följebåt eller hjälpa till med just ditt specialområde. Kom med förslag!

Här finns info

Utbildning

Du behöver inte ha utbildning utan erbjuds att gå Scouternas kurser. Scouterna har en mängd olika ledarutbildningar, prata med oss om du är intresserad. Kåren står för kursavgift och resa, du ställer upp med tiden. Det är en obligatorisk utbildning som heter ”Trygga möten” för alla över 15 år som är ledare, se www.scouternasfolkhogskola.se/ledarskapson/bryggan/trygga-moten/

Seglarmöten

Start fredagen den 31 augusti

Tid kl 18.00-20.00 (observera tiden!)

Samling vid Aborrberget, kårens brygga ligger mellan Luma-bryggan och Luma Bibliotek

• Medtag egen flytväst om du har. Lånevästar finns.
  • Kissa innan då det inte finns toalett.
  • Kläder efter väder! Vi måste kunna hålla ett bra och säkert möte. Vi behöver i värsta fall  skicka hem scouter som inte har lämplig klädsel.
  • Pannlampa/ficklampa vid behov.

Vilka fredagar är det segling?

• 31 augusti
  • 7 september
  • 14 september
  • 21 september
  • 28 september

Landmöten

Landmöten är på torsdagar med start torsdagen den 4 oktober.

Tid kl 18.30-20.00 (observera tiden!)

Landmöten är både inomhus på Glashuset, GI på Lugnets Allé 39 och utomhus. Samling sker ibland på andra ställen än G1 så ta för vana att alltid kolla hemsidan om vad som gäller samt klä er efter väder för att kunna vara med.

Den 11 och 25 oktober samlas vi vid Hammarbybacken för att tälja, elda, yxa och såga.

Inget möte vecka 44 pga höstlov.

Avslutning den 13 december.

Båtfixarhelg

Under en helg, max två i sep/okt brukar kårens båtar tas upp och fixas med för vintern. Kårens båtkommitté och vi hjälps åt med detta tillsammans.

Båtarna tas upp på Sätra varv i Sätra. Datum kommer från varvet först senare i höst men redan nu vill vi flagga för att vi behöver mycket hjälp med båtarna. Hör av er till Anna så förmedlar jag kontakten med kårens båtkommitté.

Veckodag Datum Tid Aktivitet Lokal Mötesledare Hjälpledare
torsdag 6-Sep 19-20,30 Föräldramöte 6 sep kl 19-20,30 föräldramöte (viktigast för nya scouters föräldrar) Anna och Fredrik
fredag 31-Aug 18-20 Segla 1 Aborrberget Anna, Fredrik, Kalle Cilla, Eva, Minna, Magnus, Kalle
fredag 7-Sep 18-20 Segla 2 Aborrberget Anna, Fredrik, Kalle Jonas F, Cilla, Kalle, Minna