Avdelning Kuling

Kuling är en Upptäckaravdelning för 10-11-åringar inom Scouterna.

Vi gör många olika saker under en termin: tränar sjökunskap, knopar, lär oss om matlagning utomhus, första hjälpen, att använda kniv och mycket mera.

Ledare

Anna Sonesson avdelningsledare

tel 0733662434

Fredrik Svanström avdelningsledare

tel 0705807985

Gustav Ahlsson är sjöansvarig ledare.

Aktiviteter

Vi kommer att ha en hösttermin med segling under augusti och september på fredagar kl 18-20. I oktober börjar landmöten kl 18.30-20 på torsdagar. Under en helg kommer  båtfix och sjöupptagning vid 5-6 okt då alla i kåren behövs samt därtill  en övernattning från fredag till söndag, i Tallborgen stuga vid Tyresta tillsammans med den andra upptäckaravdelningen Nordan. Vi kommer även ha en gemensam övernattning inför terminsavslutningen, Lillejul. Datum och mer information kommer senare.

Mötesplats

Mötesplatsen för utemöten kan variera så ha för vana att alltid koll innan mötet var vi ska träffas. Inomhus möts vi i Glashuset, GI, på Lugnets Allé 39. All scoutverksamhet är ideell så vi behöver hjälp från dig som är scoutförälder att bemanna olika stationer, fixa med båtar, laga mat på övernattningar, vara skeppare, köra följebåt eller hjälpa till med just ditt specialområde. Kom med förslag!

Här finns info

Utbildning

Du behöver inte ha utbildning utan erbjuds att gå Scouternas kurser. Scouterna har en mängd olika ledarutbildningar, prata med oss om du är intresserad. Kåren står för kursavgift och resa, du ställer upp med tiden. Det är en obligatorisk utbildning som heter ”Trygga möten” för alla över 15 år som är ledare, se www.scouternasfolkhogskola.se/ledarskapson/bryggan/trygga-moten/

Seglarmöten

Start: fredagen den 23 augusti.

Tid kl 18.00-20.00 (observera tiden!)

Samling vid Aborrberget, kårens brygga ligger mellan Luma-bryggan och Luma Bibliotek

• Medtag egen flytväst om du har. Lånevästar finns.
  • Kissa innan då det inte finns toalett.
  • Kläder efter väder! Vi måste kunna hålla ett bra och säkert möte. Vi behöver i värsta fall  skicka hem scouter som inte har lämplig klädsel.
  • Pannlampa/ficklampa vid behov.

Landmöten

Landmöten är på torsdagar med start torsdagen den 3 oktober.

Tid kl 18.30-20.00 (observera tiden!)

Landmöten är både inomhus på Glashuset, GI på Lugnets Allé 39 och utomhus. Samling sker ibland på andra ställen än G1 så ta för vana att alltid kolla hemsidan om vad som gäller samt klä er efter väder för att kunna vara med.

Inget möte vid skollov

Båtfixarhelg med båtupptagning/sjösättning

Varje vår och höst behöver kårens båtar fixas med inför och efter sommarsäsongen, sjösättas eller tas upp samt seglas till eller från varvet/ bryggan vid Luma. Kårens båtkommitté och vi hjälps åt med detta tillsammans. Mer information kommer.

Båtarna finns på Sätra varv i Sätra. Man behöver ingen tidigare erfarenhet för att kunna delta i båtupptagningen. Hör av er till Anna så förmedlar jag kontakten med kårens båtkommitté.

Datum Plats MÖTE
23-aug Aborrberget Segling 1
30-aug Aborrberget Segling 2
06-sep Aborrberget Segling 3
13-sep Aborrberget Segling 4
19 sep G1 Föräldramöte kl 18,30-20
20-sep Aborrberget Segling 5
fredag 27 sep till söndag 29 sep Övernattning på Tallborgen, Tyresta Elda, tälja och grilla, tillsammans med Nordan, inbjudan utskickad
03-okt Samling vid G1 ute
 5 okt Aborrberget/Sätra Båtfix, bryggfix och segla till Sätra varv
6 okt Sätra varv Båtupptagning, alla i kåren deltar!
10-okt Samling vid G1 inne
17-okt Samling vid G1 ute
24-okt Samling vid G1 inne
HÖSTLOV inget möte