Avdelning Kuling

Kuling är en Upptäckaravdelning för 10-11-åringar inom Scouterna.

Vi gör många olika saker under en termin: tränar sjökunskap, knopar, lär oss om matlagning utomhus, första hjälpen, att använda kniv och mycket mera.

Ledare

Anna Sonesson avdelningsledare (tidigare ledare i Sunnan)

tel 0733662434

Fredrik Svanström avdelningsledare (tidigare ledare i Brisen)

tel 0705807985

Kalle Andersson är sjöansvarig ledare, tel 0732307002.

Aktiviteter

Vi kommer att ha en vårtermin med landmöten under januari till april och från maj är det seglarmöten, dessutom en övernattning lördag-söndag under maj i en scoutstuga i Stockholmsområdet) samt ett gemensamt kårläger i Kopparbo i augusti för de som vill. Mer information följer.

Mötesplats

Mötesplatsen för utemöten kan variera så ha för vana att alltid koll innan mötet var vi ska träffas. Inomhus möts vi i Glashuset, GI, på Lugnets Allé 39. All scoutverksamhet är ideell så vi behöver hjälp från dig som är scoutförälder att bemanna olika stationer, fixa med båtar, laga mat på övernattningar, vara skeppare, köra följebåt eller hjälpa till med just ditt specialområde. Kom med förslag!

Här finns info

Utbildning

Du behöver inte ha utbildning utan erbjuds att gå Scouternas kurser. Scouterna har en mängd olika ledarutbildningar, prata med oss om du är intresserad. Kåren står för kursavgift och resa, du ställer upp med tiden. Det är en obligatorisk utbildning som heter ”Trygga möten” för alla över 15 år som är ledare, se www.scouternasfolkhogskola.se/ledarskapson/bryggan/trygga-moten/

Seglarmöten

Start i maj, mer information om dagarna kommer

Tid kl 18.00-20.00 (observera tiden!)

Samling vid Aborrberget, kårens brygga ligger mellan Luma-bryggan och Luma Bibliotek

• Medtag egen flytväst om du har. Lånevästar finns.
  • Kissa innan då det inte finns toalett.
  • Kläder efter väder! Vi måste kunna hålla ett bra och säkert möte. Vi behöver i värsta fall  skicka hem scouter som inte har lämplig klädsel.
  • Pannlampa/ficklampa vid behov.

Landmöten

Landmöten är på torsdagar med start torsdagen den 17 januari.

Tid kl 18.30-20.00 (observera tiden!)

Landmöten är både inomhus på Glashuset, GI på Lugnets Allé 39 och utomhus. Samling sker ibland på andra ställen än G1 så ta för vana att alltid kolla hemsidan om vad som gäller samt klä er efter väder för att kunna vara med.

Inget möte vid skollov

Båtfixarhelg

Under en eller två helger i vår kommer kårens båtar tas upp och fixas med för vintern, se information. Kårens båtkommitté och vi hjälps åt med detta tillsammans. Mer information kommer.

Båtarna tas upp på Sätra varv i Sätra. Man behöver ingen tidigare erfarenhet för att kunna delta i båtupptagningen. Hör av er till Anna så förmedlar jag kontakten med kårens båtkommitté.

PROGRAM

17:e januari Ute Start Bränsle, syre och värme Reflexspår/Eldning (FS) Samling Hammarbybacken Pinnbröd
24:e januari Inne Trassel Knopar (AS)
31:a januari Ute Isen – en spännande plats Skridsko + livräddning (FS)