Avdelning Sunnan

Spårarna anländer till Vässarö, Mini-Scout 2017

Sidan senast uppdaterad 2018-04-04 13:33:52

Sunnan våren 2018

Välkomna till en spännande termin med spåraravdelningen Sunnan! För vissa är det första terminen och för resten några är det en ny termin och för andra någonting helt nytt. Alldeles oavsett tror jag att vi alla ser fram emot en fortsatt vår full med aktiviteter!

Närvaro

Man behöver inte meddela innan möten om barnet eller förälder kommer eller inte såvida inte föräldern har en uppgift på mötet, tex skeppare. Om barnet vill sluta eller ta ett uppehåll så vill vi veta det så snart som möjligt.

Avdelningsledare

• Anders Lilliehöök, 0706953543, anders.lilliehook[at]gmail.com
  • (Vice, landscouting) Anna Sonesson, anna.sonesson[at]naturvetarna.com
  • (Vice, sjöscouting) VAKANT

Senaste nytt:

• Uppdaterat terminsschema. 16/4 kommer vi göra studiebesök på Lisen (Ressels ena färja som går i Hammarby sjö)
  • Inställt möte 19/2 pga sjukdom!
  • Vi måste vara mycket noggranna när vi ställer i ordning stolarna efter oss i G1. Se följande skiss:  GlashusEtt-stolplacering

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras, så ta för vana att gå in här varje vecka.

Dag Aktivitet Plats Ansv ledare Ledare
22/1 Terminsupptakt/Uppföljning Goda gärningar Ute Anders/Anna Karin, Stefan, Jonas F, Frida
29/1 xxxx/Uppföljning Söljetillverkning Inne – G1 Anders/Anna Jeanette, Hanna, Vakant,Vakant
5/2 Laga mat i Stormkök utomhus Ute Anders Magnus, Anna, Rebecka, Jonas F
12/2 Demokratimöte Inne – G1 Anders/Anna Jeanette,Vakant,Vakant,Vakant
13/2 Kårstämma 19:00-20:00 G1 Kårordförande Styrelsen
19/2 — INSTÄLLT — Lämplig isbana Vakant Vakant,Vakant,Vakant,Vakant
26/2 Sportlov, inget möte
5/3 Sjukvård Inne – G1 Anders, André Vakant
12/3 Isvett Ute Anders Jeanette, Jonas F, Jonas H, Katarina
19/3 Återvinningspyssel G1 (Inne) Nina/Johan Anders, Anna, Vakant,Vakant
26/3 Simning 200m Eriksdalsbadet Funda Jeanette,Vakant,Vakant,Vakant
2/4 Annandag påsk, inget möte
9/4 Orientering och kartor i teori Inne – G1 Jonas F Jeanette, Anna, Vakant,Vakant
16/4 OBS! Studiebesök på Lisen samt kartkunskap. G1, för promenad till Lumabryggan Anna Karin
21/4 Båtfix 08:00-14:00 Sätra varv Mats Regnell/Båtkommitén Alla som kan, anmäl er till Mats!
21/4 Scouternas dag Stora skuggan Hoffe/Ekan/Avd.ledare
23/4 Laga mat i stormkök utomhus Ute Vakant Jeanette
28/4 Sjösättning, 08:00-16:00 Sätra varv, Hammarby Sjö Mats Regnell/Båtkommitén Alla som kan, anmäl er till Mats!
30/4 Valborgsmässofirande, 17:00-22.00 Hammarbybacken Mats Regnell Alla som kan, anmäl er till Mats!
7/5 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Vakans Vakans,Vakans,Vakans,Vakans
14/7 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Vakans Vakans,vakans,vakans,vakans
21/5 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Vakans Vakans,Vakans,Vakans,Vakans
28/5 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Vakans Vakans,Vakans,Vakans,Vakans
4/6 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Vakans Vakans,Vakans,Vakans,Vakans
11/6 Ev. segling Abborrberget Vakans Vakans,Vakans,Vakans,Vakans
13-16/8 Kårläger Vindalsö LÄKO (Lägerkommitén)

Landperioden (mellan höstens båtupptagning och vårens sjösättning)

Mötestiden är (om inget annat anges i programmet nedan) måndagar 18.30 till 20.00 och samling sker vid G1 (GlashusEtt Lugnets Allé 39).  Medtag alltid kläder efter väder de dagar vi är ute. Dessutom är en ficklampa bra när det är mörkt ute, gärna pannlampa. Den som äger en scoutskjorta har på sig den. Bra om scouter tar med sittunderlag till utomhusmöten, överdragsbyxor kan också räcka.

Sjöperioden (fram till båtupptagning)

Mötestiden är 18.00 till 20.00 och samling sker vid Aborrberget (d.v.s. på berget precis ovanför vår brygga där båtarna ligger). Vi kommer segla på måndagar denna höst då Nordan som vi delar dag med kommer att segla på onsdagar. Vi vet ännu inte hur våren kommer se ut men dit är det fortfarande långt.

Trygga möten

Det verkar vara lite trassel med hur man kommer in och får göra kursen. Vi skall se om vi inte kan få klarhet i det inom kort!

För alla personer över 15 år som är deltar i verksamhet med barn inom scouterna är det obligatoriskt att genomföra webb-kursen Trygga Möten. Det är en kortare kurs inriktad på hur vi på bästa sätt säkerställer att vår verksamhet utgör en trygg miljö för barnen.

Webb-kursen Trygga möten

Sidansvarig:  anders.lilliehook[at]gmail.com