Avdelning Sunnan

Solnedgång över kårlägret på Vindalsö, Augusti 2018

Sidan senast uppdaterad 2019-04-11

Sunnan våren 2019

Välkomna till en spännande termin med spåraravdelningen Sunnan! För vissa är det första terminen och för några andra den sista! Vi rekommenderar starkt att man anpassar kläder efter väder och att man gärna får ha med en pannlampa eller annan ficklampa till våra möten då det ett tag framöver är mörkt!

Här kommer den senast uppdaterade föräldrainformationen!

Föräldrainformation 20180823

Närvaro

Man behöver inte meddela innan möten om barnet eller förälder kommer eller inte såvida inte föräldern har en uppgift på mötet, t.ex. skeppare eller hjälpledare (om du har lovat att ställa upp som ledare och inte kan komma ligger det på ditt ansvar att hitta en ersättare). Om barnet vill sluta eller ta ett uppehåll så vill vi veta det så snart som möjligt.

Avdelningsledare

• Anders Lilliehöök, 0706953543, anders.lilliehook[at]gmail.com
  • Katarina Warming, 0739224710, ia_nina(at)hotmail.com

Senaste nytt:

• Vi måste vara mycket noggranna när vi ställer i ordning stolarna efter oss i G1. Se följande skiss:  GlashusEtt-stolplacering

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras, så ta för vana att gå in här varje vecka.

Dag Aktivitet Plats Ansv ledare Ledare
21/1 Scoutceremoni/Föräldramöte G1 – Ute Anders/Katarina
28/1 Uppstart ”Patrull-tema”, Chiffer G1 – Ute Anders/Katarina  Emma, Emmeli, Cecilia
4/2 Patrullårsmöten G1 -Inne Anders/Katarina  Emma, Emmeli, Cecilia
11/2 Knopar/Stormkök? G1 – Ute Anders?  Emma, Emmeli, Cecilia
18/2 3D-Printer G1 -Inne Helena K Emma, Emmeli, Cecilia
25/2 SPORTLOV = Inga scouter ——– ——– ——–
4/3 Simmning? Eriksdalsbadet? Funda D, Jeanette W Jens F, Emmeli, Cecilia, Teresia H/Jonas
11/3 Knopar/Chiffer G1 – Inne Katarina? Emma, Emmeli, Cecilia
18/3 Tälja och elda G1 – Ute Hanna B, Funda D Emma, Emmeli, Cecilia
25/3 Stormkök G1 – Inne Cilla B, Helena H Emma, Emmeli, Cecilia
1/4 Allemansrätt/vatten + fiska och rensa? Stormkök? G1 – Ute Daniel S och Cecilia S Emma, Emmeli, Cecilia
8/4 Sjötema G1 – Inne Emmeli G, Per L Emma, Emmeli, Cecilia
15/4 PÅSKLOV (Inga scouter) ——- ——– ——–
22/4 ANNANDAG PÅSK (Inga scouter) ——- ——– ——-
27/4 Båtfix inför sjösättning Sätra varv Båtkommitén Alla föräldrar och scouter
29/4 Orientering på land och vatten Lumaparken Anette L och Jonas H Emma, Emmeli, Cecilia
4/5 Sjösättning, transport och bryggfix Sätra varv/Abborberget Båtkommitén Alla föräldrar och scouter
6/5 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget
11/5 Scouternas dag (eventuell medverkan)
13/5 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget
20/5 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget
27/5 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget
3/6 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget
?/6 Terminsavslutning med hela kåren Abborrberget
?/6 Segling 18:00 -20:00? Abborrberget

Landperioden (mellan höstens båtupptagning och vårens sjösättning)

Mötestiden är (om inget annat anges i programmet nedan) måndagar 18.30 till 20.00 och samling sker vid G1 (GlashusEtt Lugnets Allé 39).  Medtag alltid kläder efter väder de dagar vi är ute. Dessutom är en ficklampa bra när det är mörkt ute, gärna pannlampa. Den som äger en scoutskjorta har på sig den. Bra om scouter tar med sittunderlag till utomhusmöten, överdragsbyxor kan också räcka.

Sjöperioden (fram till båtupptagning, efter sjösättning)

Mötestiden är 18.00 till 20.00 och samling sker vid Aborrberget (d.v.s. på berget precis ovanför vår brygga där båtarna ligger). Vi kommer segla på måndagar denna höst då Nordan som vi delar dag med kommer att segla på onsdagar. Vi vet ännu inte hur våren kommer se ut men dit är det fortfarande långt.

Trygga möten

Vi kommer inom kort beställa konton till alla föräldrar för att kunna logga in och genomföra kursen. Vi återkommer!!!

För alla personer över 15 år som är deltar i verksamhet med barn inom scouterna är det obligatoriskt att genomföra webb-kursen Trygga Möten. Det är en kortare kurs inriktad på hur vi på bästa sätt säkerställer att vår verksamhet utgör en trygg miljö för barnen.

Webb-kursen Trygga möten

Sidansvarig:  anders.lilliehook[at]gmail.com