Avdelning Sunnan

Solnedgång över kårlägret på Vindalsö, Augusti 2018

Sidan senast uppdaterad 2018-10-08

Sunnan hösten 2018

Välkomna till en spännande termin med spåraravdelningen Sunnan! För vissa är det första terminen och för några är det den tredje! Oavsett vilket så ser vi fram emot en spännande och fullmatad höst! Vi rekommenderar starkt att man anpassar kläder efter väder och att man gärna får ha med en pannlampa eller annan ficklampa till våra möten då det snabbt blir mörkt.

Här kommer den senast uppdaterade förädrainformationen!

Föräldrainformation 20180823

Närvaro

Man behöver inte meddela innan möten om barnet eller förälder kommer eller inte såvida inte föräldern har en uppgift på mötet, t.ex. skeppare eller hjälpledare (om du har lovat att ställa upp som ledare och inte kan komma ligger det på ditt ansvar att hitta en ersättare). Om barnet vill sluta eller ta ett uppehåll så vill vi veta det så snart som möjligt.

Avdelningsledare

• Anders Lilliehöök, 0706953543, anders.lilliehook[at]gmail.com
  • Katarina Warming, 0739224710, ia_nina(at)hotmail.com
  • André Heurlin, sunnan(at)hammarbysjoscout.se

Senaste nytt:

• Ny termin!!!
  • Vi måste vara mycket noggranna när vi ställer i ordning stolarna efter oss i G1. Se följande skiss:  GlashusEtt-stolplacering

Program

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras, så ta för vana att gå in här varje vecka.

Dag Aktivitet Plats Ansv ledare Ledare
3/9 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Anders/André/Katarina
10/9 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Anders/André/Katarina
17/9 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Anders/André/Katarina
24/9 Segling 18:00 -20:00 Abborrberget Anders/André/Katarina
27/9 Föräldramöte – Terminsplanering 19:00-20:00 G1 Anders/André/Katarina
1/10 Parullen I G1 – Ute Anders/Katarina
6/10 Båtupptagning Abborrberget/Sätra varv Båtkommittén Alla
7/10 Båtfix Sätra varv Båtkommittén Alla
8/10 Segling på land G1 – Inne Emmeli, André Peter,Emma,Vakant
15/10 Orientering i Lumaparken

Samling i Lumaparken!!!

OBS TIDEN
18.00 – 19:30!!!

Anette (Joels mamma) Funda,Jeanette,Helena K,Vakant
22/10 Knopar G1 – Inne Anders Per,Anna T.F.Vakant,Vakant
29/10 Höstlov ——– ————— ————-
5/11 Patrulen II – ”Vänskap och samarbete” G1 – Ute Katarina Emma,Patrick,Vakant,Vakant
12/11 Första hjälpen G1 – Inne Anna-Karin Peter,Jeanette,Mathias K, Patrick
19/11 Sagospår om allemansrätten G1 – Ute Katarina Emmeli,Vakant,Vakant,Vakant
26/11 Patrullen III G1 – Inne Elaine Emma,Anna T.F. Vakant,Vakant
3/12 Stormkök G1 – Ute Cecilia Helena,Peter,Patrick,Vakant
8-9/12 Lillejulövernattning  Samling G1, färd till Lemshaga Sunnans och Brisens ledare  Medföljande föräldrar
10/12 Patrullen IV – ”Återbuksslöjd” G1 – Inne Katarina, Johan, Nina Emmeli,Vakant,Vakant,Vakant
17/12 Terminsavslutning Samling G1 André, Katarina

Landperioden (mellan höstens båtupptagning och vårens sjösättning)

Mötestiden är (om inget annat anges i programmet nedan) måndagar 18.30 till 20.00 och samling sker vid G1 (GlashusEtt Lugnets Allé 39).  Medtag alltid kläder efter väder de dagar vi är ute. Dessutom är en ficklampa bra när det är mörkt ute, gärna pannlampa. Den som äger en scoutskjorta har på sig den. Bra om scouter tar med sittunderlag till utomhusmöten, överdragsbyxor kan också räcka.

Sjöperioden (fram till båtupptagning, efter sjösättning)

Mötestiden är 18.00 till 20.00 och samling sker vid Aborrberget (d.v.s. på berget precis ovanför vår brygga där båtarna ligger). Vi kommer segla på måndagar denna höst då Nordan som vi delar dag med kommer att segla på onsdagar. Vi vet ännu inte hur våren kommer se ut men dit är det fortfarande långt.

Trygga möten

Det verkar vara lite trassel med hur man kommer in och får göra kursen. Vi skall se om vi inte kan få klarhet i det framöver och kan anordna en lokal kurs.

För alla personer över 15 år som är deltar i verksamhet med barn inom scouterna är det obligatoriskt att genomföra webb-kursen Trygga Möten. Det är en kortare kurs inriktad på hur vi på bästa sätt säkerställer att vår verksamhet utgör en trygg miljö för barnen.

Webb-kursen Trygga möten

Sidansvarig:  anders.lilliehook[at]gmail.com