Avdelning Brisen

Var alltid klädd för att vara ute på våra möten. Gärna ficklampa om du har. Scoutskjorta eller scoutklädsel typ t-shirt från scoutläger på våra möten.

GlashusEtt (G1) är vår ordinarie lokal och ligger på Lugnets Allé 39 i Hammarby Sjöstad.
Våra möten är på torsdagar kl 18.00 till 19.30 om inget annat anges. Titta i schemat var vi ska mötas!
Avdelningsledare för Brisen är
Gunnar Bergdahl
Agnes Lindberg
Oskar Sander

Mail: brisen@hammarbysjoscout.se

Senaste nytt:

• Terminens första segling sker på torsdag 29/8 2019 samling kl 18:00 på Abborrberget.

• Alla föräldrar som hjälper till på mötena samt är Skeppare ska ha genomfört web-kursen Trygga möten.
  • Terminens första landmöte är den 3 Oktober 18:00 i GlashusEtt.
  • Föräldramöte 3 Oktober 18:00 i GlasHusEtt
  • Om ni vill nå oss ledare så rekommenderar jag att ni använder Brisens mail adress: brisen@hammarbysjoscout.se
  • Vi måste vara mycket noggranna när vi ställer i ordning stolarna efter oss i G1. Se följande skiss:  GlashusEtt-stolplacering

Föräldramedverkan

Under sjöperioden behövs seglingskunniga föräldrar som är beredda att ta ansvar för var sin segelbåt med scouter. Dessutom kan det bli aktuellt att köra följebåt (motorbåt).
Under landperioden behövs föräldrar som bemannar stationer eller går med patruller. Förutom detta så behövs föräldrar som kan planera och själva genomföra möten.
Det spelar ingen roll om man varit scout själv. Kanske kan man något om sjukvård, friluftsliv, natur, lekar eller något annat som scouter sysslar med? Kanske kan man ordna studiebesök på något relevant ställe med marin anknytning? Eller så följer man bara med en patrull när dom löser sina uppgifter.
Det finns en kort ledarutbildning som även riktar sig till personer som aldrig själva varit scouter.
Kontakta avdelningsledarna om du vill veta mer.

Användbara länkar

Trygga möten – alla som leder scoutmöten ska ha gått denna kurs.

Kurstillfällen för Leda scouting – datum för kursen Leda scouting.

Aktivitetsbanken – massor med tips och ideér på lekar, aktiviteter och hela mötesupplägg att utgå ifrån.

Ledaren – gör dig redo – hela scouternas ledarbok finns att läsa online.

Brisen föräldralänk – Program och annat nyttigt

Terminsprogram hösten 2019

Segling – Augusti och September

Terminsstart Torsdag 29/8 kl 18:00 vid Abborrberget.

Vi seglar i kårens båtar innan de tas upp för vintern.

Ansvarig ledare: Agnes, Gunnar och Oskar

Skeppare: 5 skeppare och 5 övrig vuxen behövs varje gång, skriv gärna upp er på
Brisen föräldralänk de gånger ni vill vara med.

Landsättning av kårens båtar på Sätra Varv

Helgen den 5-6 oktober behöver kåren hjälp av alla med att ta upp båtarna för vintern.

Mer info finnas här.

Anmälan sker via länken:

Landaktiviteter – September-December.

Medan båtarna sover under presenningar fram till våren gör vi scoutsaker på land istället.

Ansvarig ledare: Agnes, Gunnar och Oskar

Ledare/assistenter: Under varje möte behöver vi 3-4 hjälpledare anmäl er gärna på Brisen föräldralänk.