Avdelning Brisen

Var alltid klädd för att vara ute på våra möten. Gärna ficklampa om du har. Scoutskjorta eller scoutklädsel typ Vindalsö t-shirt på våra möten.

GlashusEtt (G1) är vår ordinarie lokal och ligger på Lugnets Allé 39 i Hammarby Sjöstad.
Våra möten är på torsdagar kl 18.00 till 19.30 om inget annat anges. Titta i schemat var vi ska mötas!
Avdelningsledare för Brisen är
Gunnar Bergdahl
Gustav Ahlsson

Mail: brisen@hammarbysjoscout.se

Senaste nytt:

• Näst möte möte är torsdag 17/1 2019 kl 18:00 i GlasHusEtt, vi är inne denna gång.
  • Torsdag 20/12, 27/12 och 3/1 är det jullov och ledigt från scouterna.
  • Om ni vill nå oss ledare så rekommenderar jag att ni använder Brisens mail adress: brisen@hammarbysjoscout.se
  • Vi måste vara mycket noggranna när vi ställer i ordning stolarna efter oss i G1. Se följande skiss:  GlashusEtt-stolplacering

Föräldramedverkan

Under sjöperioden behövs seglingskunniga föräldrar som är beredda att ta ansvar för var sin segelbåt med scouter. Dessutom kan det bli aktuellt att köra följebåt (motorbåt).
Under landperioden behövs föräldrar som bemannar stationer eller går med patruller. Förutom detta så behövs föräldrar som kan planera och själva genomföra möten.
Det spelar ingen roll om man varit scout själv. Kanske kan man något om sjukvård, friluftsliv, natur, lekar eller något annat som scouter sysslar med? Kanske kan man ordna studiebesök på något relevant ställe med marin anknytning? Eller så följer man bara med en patrull när dom löser sina uppgifter.
Det finns en kort ledarutbildning som även riktar sig till personer som aldrig själva varit scouter.
Kontakta avdelningsledarna om du vill veta mer.

Användbara länkar

Trygga möten – alla som leder scoutmöten ska ha gått denna kurs.

Kurstillfällen för Leda scouting – datum för kursen Leda scouting.

Aktivitetsbanken – massor med tips och ideér på lekar, aktiviteter och hela mötesupplägg att utgå ifrån.

Ledaren – gör dig redo – hela scouternas ledarbok finns att läsa online.

Brisen föräldralänk – Program och annat nyttigt

Terminsprogram våren 2019

Landaktiviteter – januari till början på maj.

Terminen börjar 17 januari.

Medan båtarna sover under presenningar fram till våren gör vi scoutsaker på land istället.

Ansvarig ledare: Gustav och Gunnar

Ledare/assistenter: Under varje möte behöver vi 3-4 hjälpledare anmäl er gärna på Brisen föräldralänk.

Segling – maj och juni

Vi seglar i kårens båtar fram till skolavslutningen.

Ansvarig ledare: Gustav och Gunnar

Skeppare: 5 skeppare och 5 övrig vuxen behövs varje gång, skriv gärna upp er på
Brisen föräldralänk de gånger ni vill vara med.

Sjösättning av kårens båtar på Sätra Varv

Datum ej bestämt.

Kårens båtkommitté återkommer med mer information.