Avdelning Brisen

Var alltid klädd för att vara ute på våra möten. Gärna ficklampa om du har. Scoutskjorta eller scoutklädsel typ Vindalsö t-shirt på våra möten.

GlashusEtt (G1) är vår ordinarie lokal och ligger på Lugnets Allé 39 i Hammarby Sjöstad.
Våra möten är på måndagar kl 18.30 till 20.00 om inget annat anges. Titta i schemat var vi ska mötas!
Avdelningsledare för Brisen är
Gunnar Bergdahl
Gustav Ahlson

Föräldramedverkan

Under sjöperioden behövs seglingskunniga föräldrar som är beredda att ta ansvar för var sin segelbåt med scouter. Dessutom kan det bli aktuellt att köra följebåt (motorbåt).
Under landperioden behövs föräldrar som bemannar stationer eller går med patruller. Förutom detta så behövs föräldrar som kan planera och själva genomföra möten.
Det spelar ingen roll om man varit scout själv. Kanske kan man något om sjukvård, friluftsliv, natur, lekar eller något annat som scouter sysslar med? Kanske kan man ordna studiebesök på något relevant ställe med marin anknytning? Eller så följer man bara med en patrull när dom löser sina uppgifter.
Det finns en kort ledarutbildning som även riktar sig till personer som aldrig själva varit scouter.
Kontakta avdelningsledarna om du vill veta mer.

Användbara länkar

Trygga möten – alla som leder scoutmöten ska ha gått denna kurs.

Kurstillfällen för Leda scouting – datum för kursen Leda scouting.

Aktivitetsbanken – massor med tips och ideér på lekar, aktiviteter och hela mötesupplägg att utgå ifrån.

Ledaren – gör dig redo – hela scouternas ledarbok finns att läsa online.

Terminsprogram hösten 2018

Under september – Segling

Vi provar på segling i kårens båtar

Ansvarig ledare: Gustav och Gunnar

Mötesledare:

Under resten av hösten – Landaktiviteter

Medan båtarna sover under presenningar fram till våren gör vi scoutsaker på land istället.

Ansvarig ledare: Gustav och Gunnar

Mötesledare:

2018-10-07 Torrsättning av kårens båtar på Sätra Varv

Ju fler vi är desto snabbare blir vi klara.
Kårens båtkommitté återkommer med mer information.