Avdelning Brisen

Var alltid klädd för att vara ute på våra möten. Gärna ficklampa om du har. Scoutskjorta eller scoutklädsel typ Vindalsö t-shirt på våra möten.

GlashusEtt (G1) är vår ordinarie lokal och ligger på Lugnets Allé 39 i Hammarby Sjöstad.
Våra möten är på torsdagar kl 18.00 till 19.30 om inget annat anges. Titta i schemat var vi ska mötas!
Avdelningsledare för Brisen är
Gunnar Bergdahl
Gustav Ahlsson

Mail: brisen@hammarbysjoscout.se

Senaste nytt:

• Vi har en påse med upphittat från Lillejul som vi tar med på Torsdag 13/12.
  • Om ni vill nå oss ledare så rekommenderar jag att ni använder Brisens mail adress: brisen@hammarbysjoscout.se
  • Vi måste vara mycket noggranna när vi ställer i ordning stolarna efter oss i G1. Se följande skiss:  GlashusEtt-stolplacering
  • Brisens Program  13 December 2018.
    Vi är inne och

• har en organisations tävling där vi scouterna får visa vad de minns från höstens aktiviteter.
    • För de som ej var med på Lillejul finns det möjlighet att visa sina knopkunskaper, 3 knopar, för ”Första Repmärket”.
    • Sedan blir det Julavslutning med märkesutdelning och fika.
    • Klädsel: Scoutskjorta för de som har.
  • Torsdag 20/12, 27/12 och 3/1 är det jullov och ledigt från scouterna.

Föräldramedverkan

Under sjöperioden behövs seglingskunniga föräldrar som är beredda att ta ansvar för var sin segelbåt med scouter. Dessutom kan det bli aktuellt att köra följebåt (motorbåt).
Under landperioden behövs föräldrar som bemannar stationer eller går med patruller. Förutom detta så behövs föräldrar som kan planera och själva genomföra möten.
Det spelar ingen roll om man varit scout själv. Kanske kan man något om sjukvård, friluftsliv, natur, lekar eller något annat som scouter sysslar med? Kanske kan man ordna studiebesök på något relevant ställe med marin anknytning? Eller så följer man bara med en patrull när dom löser sina uppgifter.
Det finns en kort ledarutbildning som även riktar sig till personer som aldrig själva varit scouter.
Kontakta avdelningsledarna om du vill veta mer.

Användbara länkar

Trygga möten – alla som leder scoutmöten ska ha gått denna kurs.

Kurstillfällen för Leda scouting – datum för kursen Leda scouting.

Aktivitetsbanken – massor med tips och ideér på lekar, aktiviteter och hela mötesupplägg att utgå ifrån.

Ledaren – gör dig redo – hela scouternas ledarbok finns att läsa online.

Brisen föräldralänk – Program och annat nyttigt

Terminsprogram hösten 2018

Under september – Segling

Vi provar på segling i kårens båtar

Ansvarig ledare: Gustav och Gunnar

Mötesledare:

Under resten av hösten – Landaktiviteter

Medan båtarna sover under presenningar fram till våren gör vi scoutsaker på land istället.

Ansvarig ledare: Gustav och Gunnar

2018-10-07 Torrsättning av kårens båtar på Sätra Varv

Ju fler vi är desto snabbare blir vi klara.
Kårens båtkommitté återkommer med mer information.

2018-12-08 – 09 Lillejul, övernattning på Lemshaga scoutstuga

Vi samlades vid G1 för vidare transport till Lemshaga på Ingarö.